Image by Amrita1075 from Pixabay

HR-ul se reinventează, că n-are încotro!

Azi, 10 Aprilie 2020

Zilele trecute îmi mulțumea cineva pentru ajutor pe partea de consiliere în carieră și îmi zicea că speră că proiectele îmi merg bine în perioada asta. Cred că ăsta e momentul în care să recunoștem că proiectele de recrutare au fost puternic lovite de criza actuală. Că unii angajatori care (încă) n-au dat oameni afară, ci au redus drastic costurile, nu mai recrutează.

Mă sună colegi de breaslă să-mi spună că nu mai au job, că li s-au închis proiectele și că au fost anunțați că se vor închide și firmele pentru care lucrează. Pentru cât timp, nu se știe. Pentru ei un lucru e sigur: nu mai au loc de muncă. "N-am fost niciodată în situația asta, îmi spunea cineva săptămâna asta. De 10 ani lucrez în HR și n-am fost niciodată în pielea candidaților mei. Acum știu exact ce simt."

Ăsta e un exercițiu de empatie care doare. În toată durerea și frustrarea asta, ce mă bucură pe mine e solidaritatea oamenilor. Multe, foarte multe firme își pun la dispoziție resursele online gratis. O ocazie extraordinară pentru noi să ne reinventăm!

HR-ul (sau Human League, cum le place altora să zică) e marketing și vânzare. Unele companii cer de la profesioniștii din Resurse Umane cunoștințe de WordPress. Experiență cu provocările din startup-uri cu creștere rapidă. Sau cu setarea de task-uri automate și workflow-uri. HR-ul se duce din ce în ce mai mult în zona de Tech. Oameni cu experiență tehnică renunță, de exemplu, la un job în testare pentru un job în recrutarea de profile tehnice, pe care ei le înțeleg bine. Nu spun că doar cei cu background tehnic pot recruta profile tehnice, ci că accentul pe abilitățile tehnice ale HR-ilor e din ce în ce mai puternic.

Acum e un moment poate mai bun ca niciodată pentru învățare. Și pentru empatie. Pentru a înțelege că noul B2B sau B2C e H2H – Human to Human. As simple as that, folks!