Mail de la Amara: începând de mâine Zola va lucra de-acasă. Din cauza situației cu Covid-19. Au target: 10% din oameni trebuie să lucreze de acasă, apoi vor mai crește procentul.

- Cum ai ales-o pe Zola? o-ntrebă Mia pe Amara.

- Păi așa, că ea și-a închis proiectul de recrutare și poate să-i ajute pe Alvares și Makenna și de-acasă, nu-i musai să fie la birou.

- Bine, da' cum îi ajută, că n-are calculator acasă cu acces la sistemul firmei?

- Lucrează de pe telefon sau de pe ipod, de pe ce vrea ea, numai treabă să facă. Răspunde la emailuri, sună candidați, se descurcă ea.

E vineri. Zola lucrează de-acasă. Răspunde la emailuri. Cu greu, zice ea, că ecranu' telefonului e mic și nu se vede prea bine. Și nici nu poate salva informațiile despre candidați în sistem, că nu are acces. Ar vrea să programeze interviurile în calendarele managerilor, da' n-are cum, că nu le vede pe telefon. De pe ipod n-a încercat, că ipodu' ei e mic, n-are cum să deruleze pe el. Oare Amara lucrează de pe ipod? se-ntrebă Zola cu ochii mari de uimire.

Ședință cu șefa lu' Donna despre Covid-19. Cică nu trimiteți pe nimeni să lucreze de-acasă dacă n-are laptop sau desktop de firmă conectat la sistemul intern. Că n-are rost. Logic, se gândește Mia. O sună pe Amara:

- Da' tu de ce-ai trimis-o pe Zola să lucreze de-acasă? Că n-are nici laptop nici desktop. Și e frustrant și pentru ea și pentru ceilalți.

- Păi pentru c-avem target.

- Avem, avem, da' nu așa oricum. Tre' să și poată lucra, nu?

- Lasă că vorbesc eu cu ea, zice Amara.

Vine mail de la Amara. A vorbit cu Zola. De luni e în concediu toată săptămâna.